Mélyről indult, győzelemmel zárult 2023 Karsaiék számára

Az ORC P13 kategória címvédőjeként nagy reményekkel vágott neki a 2023-as idénynek a Karsai–Szilágyi páros, de a szezonnyitó Székesfehérvár Rali rögtön keresztülhúzta a számításaikat – ami rá is nyomta a bélyegét a későbbiekre.

„A negyedik kanyarig jutottunk” – tekintett vissza a királyszentistváni balesetre Karsai Zsolt. „Murva gumival mentünk az aszfalton, és sok lett, beestünk, vége is lett a futamunknak, az autó is eléggé összetört. Ott sajnos nagyon el is ment a lendületem, de a srácoké megmaradt, és a Salgó Ralira meg is csinálták az autót, de ott is volt még egy műszaki problémánk, ami miatt szuperraliznunk kellett, és alig szereztünk pár pontot. Nem gondoltam akkor, hogy dobogóra állhatunk” – mesélte a pilóta.

Az idény második fele viszont jobban sikerült: a Mecsek Ralin megnyerték a P13-as kategória értékelését, majd a tragikusra sikerült Veszprém Ralin nem változott a bajnokság állása, végül a szezonzáró nyíregyházi futamon ismét remek autózást mutattak be, és újabb győzelmet arattak. A két sikernek köszönhetően pedig mentették a menthetőt: odaértek a P13 év végi dobogójára.

„A kategóriatársakkal megint megvolt a jó hangulat év közben, arra ezúttal sem lehetett panasz! A versenyzésünk kicsit megsínylette az év kezdetét, igazából az autón finomítgattunk és 2024-re gondoltunk később, de Nyíregyházára azért igyekeztünk felkészülni, és meg is lett az eredménye: a kategória megnyerése mellett az ORC abszolút dobogójára is felállhattunk ezen a futamon. Az idény eleje nagyon lent volt, de a végére felülre kerültünk a hullámvasúton” – összegzett Karsai.

A csapat már készül a következő idényre, ahol a terveik szerint lesznek változások.

„Eladjuk a bódét, és építünk egy új autót, más futóművel, más súlyponttal, igyekszünk előrébb lépni, aztán meglátjuk. Köszönjük a partnereinknek az idei támogatásukat, reméljük, hogy jövőre is megmarad a lendület. Csak az első szakaszon majd kicsit óvatosabb leszek…”

Related posts